Lidt om løbbinding

Når man elsker håndarbejde og er vild med reb, macramé, vævning hækling og knytning mv. så kommer man på et tidspunkt også til at falde over løbbinding. 

Hvad er løbbinding?

Løbbinding er en ældgammel teknik, der kendes fra nærmest alle oldtidssamfund jorden rundt, og som fortsat bliver brugt til at lave krukker, kurve og beholdere. 

Systemet er at man har en kærne, kaldet sjæl af et materiale som f.eks. halm, strå, eller reb. Denne kærne drejes så rundt som en lang spiral og giver den facon man gerne vil have. Samtidig vikles den sammen med en mindre tråd, der snos om kernen hele vejen op ad rebet, og med forskellige tekniker griber fast i den foregående omgang, så det hele kommer til at hænge sammen.

For dem, der har prøvet at lave de populære regnbuer, minder vikleteknikken en del om løbbinding. Jeg vil prøve at lave en regnbue i nærmeste fremtid, bundet med en rigtig løbbindingsteknik 🙂

Der kan laves mange forskellige mønstre og faconer på denne måde. Nogle teknikker er så tætte at man kan have vand i skålen, andre er helt åbne, så der kan komme luft igennem.    

På engelsk kaldes løbbinding for coiling – Og der kan være rigtig god inspiration at hente ved for eksempel at søge efter coiling basket på f.eks. pinterest. 

I Danmark er det særligt Anne Birgitte Beyer, som er guru inden for løbbinding. Hun afholder løbende kurser og har udgivet flere bøger på dansk om løbbinding. Vi håber på at komme til at forhandle dem her på siden på et tidspunkt. Men indtil videre, så se på hendes hjemmeside her:  https://www.loebbinding.dk/ og hendes blog her: http://loebbindingbloggen.dk/

norne® og løbbinding 

VI er vilde med løbbinding, som også er ved at blive populært og derfor skal vi selvfølgelig også kunne levere materialer her på siden. Vi vil kun sælge de materialer, som vi selv vil bruge. Derfor skal vi prøve noget forskelligt af. Men vi har allerede masser af materialer til løbbinding på vej. De kommer ligeså stille til salg på webshoppen. 

Indtil videre har vi den foretrukne papirsjæl i den helt rigtige kvalitet til salg.

Desuden har vi indkøbt et parti 2mm jutereb i mange forskellige farver, der er enormt velegnet til løbbinding – også til lidt større projekter.  Se et lille udvalg herunder, eller se alle jutefarverne her.

Der kommer snart flere andre typer reb, der er egnet til sjæl – bl.a. flere andre varianter af det lækre danske papirreb. Men også ægte dansk hampereb og reb af sisal og manilla. Alle reb er lavet af nøje udvalgte naturmaterialer og produceret med dansk rebslagertradition, der er i absolut verdensklasse. Vi glæder os til at få disse reb i webshoppen.

Til ombinding har vi udover jute også allerede bomuldsreb, der kan bruges. Men der er også hørgarn på vej. 

Indkøbskurv